A MITings nevet viselő projekt elsődleges célja, ahogy azt a név is hordozza, az online találkozásokra épült a Magyar Ifjúsági Tanács tagszervezeteinek tagjai között: az Országos Dávid Ferenc Ifjúségi Egylet, az Ifjúsági Keresztyén Egyesület, valamint az Udvarhelyi Fiatal Fórum. Fontosnak tartottuk, hogy a kevés személyes találkozásokra lehetőséget adó időszakokban megmaradjon a kapcsolattartás a fiatalok között.

A résztvevők száma közel 25 személyre tehető, amelyben a tagszervezeti vezetők és tagszervezeti önkéntesek találkoztak a Zoom felületén.

A MITings projekt három pillérre épül, amelyek a következők: MIT-update, MIT-connect, MIT-moments. Mindhárom pillér olyan alkalmakat foglal magába, amelynek során a fiataloknak lehetőségük van a közös beszélgetésre, közös eszmecserére az ernyőszervezeten belül.

A MIT-update alkalmak elsősorban a tagszervezeti vezetőket szólították meg, ahol mindenki a saját tagszervezetének mindennapjait, stratégiáit, eseményeit osztotta meg a beszélgetésben résztvevőkkel minden hónap elején.

A MIT-connect során a tagszervezeti vezetők és önkéntesek különböző témákat érintve folytattak eszmecserét, ugyanakkor a világ aktuális történései is érintettek voltak a beszélgetés során.

A MIT-moments a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén Tusványos alkalmával fellépett zenekari tagokról szóló online esemény, amelynek csak az egyeztetési fázisa valósult meg, hiszen maga a beszélgetés az őszi időszakban valósulna meg, ennek tudható be a rendezvényen elért résztvevők számának csökkenése is.

A Communitas Alapítvány által nyújtott támogatásból sikerült megvásárolni olyan eszközöket, amelyek a MITings projekt elindításához nélkülözhetetlenek voltak, ilyen például a nagyobb kapacitású és korlátlan időtartamú Zoom felület is, amelynek segítségével sikerült a tagszervezetek vezetőinek és önkénteseinek. Ezenkívül sikerült eszközparkunkat egy-egy külső és belső adattárolóval is bővíteni, valamint az elnökség két új tagjának két vezeték nélküli fülhallgatót beszerezni.

Ezúton is köszönjük a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatását.