Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok és időszakok, amikor egy kicsikét a sikerre vágyunk. Arra, hogy a saját magunk által megálmodott rövid -, vagy hosszútávú céljainkat megvalósítsuk és sikerként könyveljük el. Eddig három alkalommal sikerült bebizonyítania a Magyar Ifjúsági Tanácsnak, hogy Erdélyben rengeteg a sikeres fiatal. Az idén negyedik alkalommal is bizonyít a Dinamit, hiszen március hetedikén a kolozsvári Győzelem moziban hét olyan sikeres erdélyi fiatal lép színpadra, akik foglalkozásukat tekintve a következők:

Fancsali Ernő : 28 éve túlfeszült lényeglátó. Az egyetem után ragadtam Kolozsváron, azt hiszem végleg. Négy éve született a Bejön a vidék! mozgalom ötlete, ami termelői vásárként indult és egy éve termelői bolttal egészült ki. De persze a tervek között még nagyon sok minden szerepel. Hiszek az együttműködés erejében és abban, hogy sokszor 1+1 az több mint kettő. Szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek és remélem ez még sokáig így marad.

 

 

Boros Viktória: a “Sweetland by Viktoria” vállalkozás alapítója. Budapesten sajátítottam el a cukrász mesterséget egy két éves képzés keretén belül. Ez idő alatt volt lehetőségem részt venni egy külföldi szakmai gyakorlaton, melyet egy 5 csillagos szállodában végeztem, Franciaországban. Itt szerettem bele a francia gasztronómiába. Miután sikeresen vizsgáztam Budapesten, válaszút elé kerültem: ismét visszamegyek Franciaországba, vagy haza költözöm Erdélybe, Székelyföldre. Az utóbbit választottam. Hazaköltözésem után is igyekszem képezni magam, így jutottam el Bukarestbe a világhírű Amury Guichon francia cukrász mesterképzésére. Jelenleg külön megrendelésre készítek szezonális desszerteket, esküvői-szülinapi tortákat és desszertbárokat.

 

 

 

Lovassy Cseh Tamás vagyok, bár sem Lovasi Andráshoz, se Cseh Tamáshoz semmi közöm. Születtem – 27 évvel ezelőtt – Nagyváradon, élek – 9 éve – Kolozsváron. Voltam már dramaturg, rendeztem már előadást, szerveztem már fesztivált, buktam már meg színházban, szúrtam már el kommunikációs stratégiát, írtam pár jó szöveget és jónéhány középszerűt. Egyetlen mentségem, hogy azt érzem, egyelőre még van mondanivalóm, amit igyekszem ilyen-olyan formában nyilvánossá tenni.

 

 

Virág Tímea Helga: plasztikai sebész rezidens, doktorandusz, a MOGYE növendéke. Nem az az orvos, aki kislányka korában arról álmodozott, hogy egyszer majd orvos lesz. Sem nem az a harmadik generációs orvos, akinek át kellett vennie a családi rendelőt. Az én utam egy sokkal összetettebb út, ami az orvoslás, az önkéntesség és a család által lesz teljes és egész. Erről az útról szeretnék neked mesélni, illetve a szike meg a fehér köpeny másik arcáról. Az állomások és a keresztutak kihívásairól, nehézségeiről, élményeiről és sikereiről. És arról, hogy ez számodra sem lehetetlen, csak merj végig menni a neked kijelölt úton, merj megállni, ha kell útközben, merj körülnézni és merj tovább indulni ha kell.

 

 

 

Bálint Krisztiánnak hívnak, Zilahon születtem és ott is nőttem fel. Kolozsváron jártam agronómia és orvosi egyetemre, egyiket sem fejeztem be, mert inkább a munkát választottam: hat év alatt értékesítettem és hivatalos ügyeket intéztem mintegy tizenkét munkahelyen. Mindemellett két gyönyörű gyermeknek vagyok a büszke édesapja. Az első vállalkozásomat 2012-ben indítottam, amely takarítással foglalkozik: 8 éve irodákat, iskolákat takarítok. 2017-ben a Start Up támogatást egy nagyon jó lehetőségnek láttam a második vállalkozásom indítására. Egy olyan tevékenységbe szerettem volna belefogni, ami a pályázat után is működni tud és mindamellett, hogy nekem pénzt termel, közösséget épít, és pozitív hatása van a környezetre is. Így indult a Tutistore.ro, ami nem csak egy webshop, hanem egy entitás, ami szabadságot ad, hogy akkor és annyit dolgozzak, amennyit szeretnék; bevonjon más embereket és közösséget építsen, illetve inspiráljon és neveljen a környezettudatosabb életmód fele. A siker egy relatív fogalom, ami mindenki számára mást jelent. Számomra az egyensúly és a stabilitás jelképezi. Célom az lenne, hogy az életem ne a vállalkozásaimról szóljon, és ha igen, akkor oly módon, hogy soha ne tudjam megunni. Úgy szeretném alakítani a Tutistore.ro-t, hogy folyamatosan változzon, alakuljon és fejlődjön, illetve ne csak számomra jelentsen fejlődési lehetőséget, hanem mások számára is.

 

Topai Tibor Robertnek hívnak, jó régen születtem, dátum szerint 1990-ben, Kolozsváron. Gyógytornát végeztem a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen, ám nem dolgozom a szakmában, inkább kertészkedéssel foglalkozom. Konkrétan kerteket varázsolok újjá a tulajdonos igényei és kívánsága szerint, valamint organikus anyagokat gyűjtök és dolgozok fel földigiliszták segítségével, kicsit tudományosabban földigiliszták általi komposztálással foglalkozom.

 

 

 

Kolcsár Jocó, a végzettségemet tekintve színész vagyok, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színházban dolgozom. Ugyanakkor a kézdivásárhelyi Udvartér Teatrum igazgatója és színésze is vagyok, illetve rendező, zenész, YouTube Dj, ceremónia mester, bemondó, és nem utolsó sorban családapa is vagyok. De voltam már betonozó, utász, barman, tanár, stb. Na ezekről mesélek majd, illetve még arról, ami titeket érdekel … ha engem is érdekel. Szevasztok!

 

 

 

A Dinamit sikerkonferencia végleges programja a következő:

09:0010:00 Regisztráció
10:0010:10 Megnyitó
10:1010:30 Kolcsár József – A színfalak mögött, alatt, előtt, felett
10:3010:50 Fancsali Ernő – Hogyan jött be a vidék?
10:5011:10 Virág Tímea Helga – Seb•ész•szIKE
11:1011:30 Bálint Krisztián – Tutistore – Tuti story!
11:3012:00 Szünet
12:0012:20 Topai Róbert – Komposztálni vagy nem komposztálni? Ez itt a kérdés!
12:2012:40 Boros Viktória – The secrets of sweeties
12:4013:00 Lovassy Cseh Tamás – Írta és rendezte

A rendezvény továbbra is ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött.

Ezúton is köszönettel tartozunk a Dinamit támogatóinak és partnereinek: Bethlen Gábor Alpakezelő Zrt., Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár, Nemzetstratégiai Kutatóintézet.