Szeptember 13 és 15 között zajlott Széken a Magyar Ifjúsági Tanács által szervezett hagyományos, őszi MIT tábor, amelyen a tagszervezetek delegáltjai vettek részt.

A két napos tábor keretében a fiatalok megismerkedhettek a települést jellemző kultúrával, a helyi értékekkel, valamint megtekintették a falu különböző látványosságait. A szabadidős programok mellett a MIT elnöksége beszámolt a tagszervezeti küldöttnek az elmúlt egy év történéseiről, valamint a megvalósított programokról. A jelenlévőkkel közösen sikerült kiértékelni a lezajlott időszakot, majd ezt követően a jövő évi tervezet képezte a napirend tárgyát.

2020-ban ünnepli 25. születésnapját a MIT, így a jubileumi évben erre fókuszál majd a szervezet a rendezvények, valamint egyéb projektek segítségével. Jelenleg is több esemény szervezése, tervezése zajlik, ugyanis oktober 9-én Székelyudvarhelyen, majd november 12-én Kolozsváron kerül sor a Mesterségem címere nevet viselő állásbörzére, valamint november 16-án a 13. Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő MindentEldöntőjére.

A MIT a jövőben is az a dinamikusan fejlődő ernyőszervezet kíván lenni, ami a projektjeivel, rendezvényeivel szerves részét képezi az erdélyi közéletnek.