Szerdán ült össze Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) Küldöttgyűlése, ahol a tagszervezetek küldöttjei körében beszámoltak az elmúlt kétéves mandátum tevékenységeiről, majd a gyűlés végén tisztújításra került sor.

A huszonhárom éves múltra visszatekintő ernyőszervezet életében folyamatosan voltak változások, hiszen egy ifjúsági szervezetben nagyon fontos az progresszivitás és az önreflexió. Ebben a hangulatban telt a rendes, évi közgyűlés is, ahol elsőként Fancsali Barna elnök számot adott az elmúlt időszak fontosabb mérföldköveiről, majd osztotta meg vizíóját a küldöttekkel. Ez után Barothi Brigitta (Országod Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet – ODFIE), Vass Orsolya (Udvarhelyi Fiatal Fórum – UFF) és Tussay Szilárd (Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület – IKE) alelnökök tartották meg beszámolójukat.

A fontosabb programok (Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – Tusványos; Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő; Dinamit! – Teret nyitunk!; stb.) közös értékelése és tervezése után sort került a jelöltállításra.

A Tisztújító Küldöttgyűlés eredménye a következőképpen alakult:

Fancsali Barna elnök (UFF),

Barothi Brigitta alelnök (ODFIE),

Horváth Réka alelnök (ODFIE),

Vass Orsolya alelnök (UFF),

Toth Tímea alelnök (UFF),

Tussay Szilárd alelnök (IKE),

Jakab István alelnök (IKE),

Popa Ilona Tusványos főszervező (ODFIE).

(Fancsali Barna, Vass Orsolya, Barothi Brigitta, Horváth Réka, Toth Tímea, Popa Ilona, Tussay Szilárd)

 

Az újonnan megválasztott elnökség máris nekilátott a munkának, jelen pillanatban két Erdély szintű futó projektje is van a MIT-nek (Adj, király, katonát!; Dinamit! Turné), amelyekben mindnyájan kiemelten fontos részt vállaltak.

Munkájukra Isten áldását kérjük és sok kitartást, valamint erőt kívánunk az elkövetkező két éves mandátumhoz!

 

Kolozsvár,
2018. szeptember 19.

MIT- sajtóiroda