2017. szeptember 21., csütörtök

Lezajlott az Adj, király, katonát! vetélkedő a kézdivásárhelyi EMI szervezésében

Az ifjúsági vetélkedőre január 18.-án került sor a Vigadó kistermében a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor V-VIII osztályos diákjai részvételével. A családokba rendeződött versenyzők különböző ügyességi, kreativitást és tudást igénylő feladatokon méretettek meg.

 


Ezek a feladatok az előzőleg kiosztott szöveggyűjteményekből voltak összeállítva, ebből készülhettek, tanulhattak a gyerekek, versenyzők. A három-négy főből álló családok, összesen tíz család mérettette meg magát.
 
Az EMI által felkért zsűri pontozta a családok teljesítményét, felkészültségét. A zsűri tagjai: Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke, Mikola Balázs vállalkozó és Székely Andrea, a kézdivásárhelyi EMI tagja. Örömünkre szolgált, hogy felkészültek voltak a versenyzők, jól érezték magukat.
 
A vetélkedő legvégén a zsűri meghozta a döntését, az első díjazott család a Kocsmáros család, tagjai: Kovács Orsolya, Mátyás Ivett és Sárkány Zsófia.
Második díjazott család a Királyi Parasztok nevet viselték, míg a harmadik helyezést az Összevissza család tagjai érdemelték ki. A díjak támogatásáért köszönetet mondunk a Székely Hírmondónak (könyvtámogatás) és a sepsiszentgyörgyi EMI-nek(zsebnaptárak, golyóstollak).
 
Ez úton is meg szeretnénk köszönni a közreműködést Bardócz Csaba MIT programfelelősnek és lelkipásztornak, a Polyp TV munkatársainak és szerkesztőségének, Jancsó Katalin újságírónak, a Vigadó Művelődési Ház vezetőségének, Fazakas Enikő magyar szakos tanárnőnek, Kocsis Virág vallástanárnőnek, a megjelent versenyzőknek és végül, de nem utolsó sorban a kézdivásárhelyi EMI tagjainak. Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy 2005 után ismét a kézdivásárhelyi EMI szervezhette az Adj, király, katonát!- ifjúsági vetélkedőt. Reményekkel várjuk a jövő évi szervezést.
 
Incze-Borbándi Johanna-Mária                                                                               
Kézdivásárhelyi EMI-elnök.                                                                                                                                                                                   
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22