2017. szeptember 19., kedd

Évindító küldöttgyűlés a MIT-ben

Mintegy negyven küldött és meghívott vett részt azon a tanácskozáson, melynek célja a MIT utolsó küldöttgyűlés óta eltelt időszak összegzése, szakmai beszámolója, valamint az 2012-es esztendő főbb prioritásainak meghatározása volt. Bozsó Imre Lehel elnök a tanácskozást megnyitó felvezetőjében elmondta, véleménye szerint egy sikeres és tevékenységben gazdag évet tudhat maga mögött az ifjúsági alakulat, mely nem utolsó sorban a MIT tagszervezeteinek is köszönhető. Ezt követte a 2012-es időszak tevékenységeinek felvázolása, mely nyomán a jelenlévők elhatározták egy átfogó és összehangolt képzéssorozat lebonyolítását, melynek célja az érdeklődő fiatalok szakmai képzése különböző civil-ifjúsági témakörök mentén.

 
A szervezeti kérdések megvitatásán túl, az Algyógyon eltöltött hétvége jó alkalomnak bizonyult arra, hogy a meghívott határon túli szervezetek (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, Via Nova Ifjúsági Csoport, Jobbik Ifjúsági Tagozat), valamint a MIT megjelent tagszervezetei (Ifjúsági Keresztény Egyesület, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége, Erdélyi Magyar Ifjak) kiépítsenek határokon átívelő kapcsolatokat, valamint tevékenységüket eredményesen összehangolhassák.
 
A lebonyolításra került küldöttgyűlést a Magyar Ifjúsági Tanács elnöksége határozottan eredményesnek ítéli, kiemelten fontosnak tartva a szoros együttműködést a fent említett szervezetekkel, megteremtve egy tényleges, gyakorlati alapokon nyugvó ifjúsági munkát a 2012-es esztendőben is.
 
A Magyar Ifjúsági Tanács közleménye
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22