2017. szeptember 19., kedd

IKSZ-es mikulásjárás Erdélyben, Aranyosszéken

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) mikuláscsomag-gyűjtési akciót szervezett, közel kétezer ajándékcsomagot összegyűjtve. A csomagokkal Nagy-Magyarország területén élő magyar gyerekeket szándékoztak meglepni, a legtöbb csomagot az erdélyi szórványban élő magyar gyerekeknek szánták, ahol közel 600 csomagot osztottak és osztanak ki. A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az IKSZ közös szervezésében létrejött mikulásozásra 2011. december 9-én került sor. 


 

A Mikulás Expressz péntek reggel érkezett meg az első helyszínre, Tordára, ahol az IKSZ, a MIT és az EMNT önkéntesei kiosztották az első mikuláscsomagokat. A nap folyamán a fiatalok hét településre látogattak el (Torda, Aranyosgyéres, Aranyosegerbegy, Harasztos, Szentmihály, Sinfalva Várfalva) ahol a gyerekek karácsonyi énekekkel, szavalatokkal és meleg teával várták őket.

A mikulásjárás helyszíneinek kiválasztásában és megszervezésében Józsa Örs (EMNT) segített, a csomagok összegyűjtéséről és kiosztásáról a négy budapesti IKSZ-es fiatal Gondi Mátyás, Zilai Kriszta, Tornáry János, Németh Judit gondoskodott. 

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22