2017. szeptember 21., csütörtök

MIT-esek a Magyar Ifjúsági Konferencián

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) vezetősége ismételten részt vett, az október 15-én Debrecenben megrendezésre került Magyar Ifjúsági Konferencián.
 
Az anyaországi és határon túli ifjúsági ernyőszervezeteket tömörítő egyeztető fórum idei második ülésén, a régiók közötti párbeszéd megteremtésén kívül, sor került számos olyan döntés meghozatalára, mely a jelenleg érvényben lévő MIK szerkezeti felépítését is befolyásolja a közeljövőben. A civil szervezetek képviselői  köztük a MIT elnöksége is  szándékukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a Konferencia állandó bizottsága együttműködve a tagszervezetekkel dolgozza ki a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) tervezetét, mely az eddiginél jobban integrálja majd a magyarországi civil szerveződéseket és a mindenkori kormányzattal hatékonyabban tud együttmőködni az aktuális problémák megoldásában.
 
A közös tervezés után sor került a Konferencia zárónyilatkozatának elfogadására, melyben az ifjúsági szervezetek leszögezték: a következő találkozóig kidolgozzák a NIT alapvető céljait és feladatköreit, valamint határozott kérésüket fejezték ki a kormányzat felé, mely szerint a civil vezetők kérik, hogy a jövő évi Bethlen Gábor Alap tartalmazzon külön ifjúsági kiírásokat is. A jelenlévők szándéka szerint a következő Magyar Ifjúsági Konferenciára 2012. áprilisában kerül sor az erdélyi Szovátán.
 
MIT sajtóiroda
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22