2017. szeptember 21., csütörtök

Együttműködési szerződést írt alá a MIT és az IKSZ

 


 
A nemzeti összetartozás napján, június 4-én hivatalosan is partnerséget kötött az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és a magyarországi Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete. A szerződés aláírására Budapesten került sor, a nemzeti össztartozás napján, jelezve, hogy a két szervezet hosszútávú nemzetpolitikai céljai azonosak, és azok eléréseben partnerként működnek együtt.
 
Az IKSZ és a MIT ez év elejétől részt vettek egymás rendezvényein, közös programterveket dolgoztak ki. Az együttműködési szerződés aláírása után a két szervezet elnöke, Sándor Krisztina (MIT) és Stágel Bence (IKSZ) a jelenlevő munkatársaknak és a sajtó képviselőinek beszámoltak a jövőbeli közös tervekről, így például közös nyári táborról és a Romániában sorra kerülő népszámlálást megelőző tájékoztató körútról.
 
A kötetlen hangulatú egyeztetést követően a két szervezet képviselői közösen vettek részt a nemzeti összetartozás napja alkalmával a gróf Klebelsberg Kunó szobránál tartott megemlékezésen. Az ünnepségen a himnusz eléneklése után beszédet mondott Gaal Gergely, az IKSZ alelnöke, valamint dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő, államtitkár.
 
A MIT vezetősége hat évvel ezelőtt hasonló megállapodást írt alá a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezete) elnökségével, a mostani lépés így a kapcsolatrendszer további bővítését is jelzi.
 
MIT Sajtóiroda
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-06-05