2017. szeptember 19., kedd

Adj, király, katonát! országos döntő hétvégén Sepsiszentgyörgyön

 
A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! vetélkedő célja a családközpontú életszemlélet közvetítése, és a gyermek szerepének hangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. Az öt évvel ezelőtt elindított rendezvénysorozat az Áldás, népesség mozgalom céljaihoz illeszkedik. Azt szeretnénk, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.
 
A célcsoport számára idén Erdély 38 településén szerveztek helyi elődöntőt, a következő településeken: Barót, Bethlen, Borszék, Börvely, Brassó, Csernáton, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Dés, Déva, Dicsőszentmárton, Gyergyószentmiklós, Homoródszentpál, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu, Kézdivásárhely, Kobátfalva, Kolozsvár, Maksa, Margitta, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Szilágysomlyó, Torda, Trunk (Moldva). A versenyekre 2011. január – február folyamán került sor, lebonyolításukban helyi szervezetek, iskolák, magánszemélyek vettek részt. Az egyes településeken 30–100 gyerek versenyzett háromfős csapatokban.
 
A legügyesebbek részt vesznek az országos döntők valamelyikén. A partiumi és a közép-erdélyi résztvevők országos döntőjét Kolozsváron, március 19-én tartottuk. A székelyföldi régió számára szervezett országos döntőt április 2-án, Sepsiszentgyörgyön tartjuk. A megnyitóra reggel 11 órától kerül sor, helyszíne a Mikes Kelemen Elméleti Líceum sportterme (Kriza János u. 1?3. sz.). A vetélkedő izgalmas, szórakoztató próbáit az elmúlt évekhez hasonlóan Rácz Norbert kolozsvári unitárius lelkész, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) korábbi elnöke állította össze.
 
 
 
Az országos döntő tervezett programja:
 
Szombat, április 2.
 9.50 – ig érkezés a vetélkedő helyszínére
10.00 teszt a MINDENT eldöntőre (Tusnádfürdő, 2011. július 20.)
11.00 Megnyitó. Kezdődik a vetélkedő!
13.00 Ebédszünet. Csoportkép a Bem szebeni csatájáról készült körkép előtt
15.00 A vetélkedő folytatása
18.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás
20.00 Vacsora
 
Az országos döntő nyitott és ingyenes minden érdeklődő számára! Ha szórakoztató, kedves, feltöltődést ígérő szombatra van szüksége, jöjjön, nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk!
 
Kristály Bíborka Réka irodavezető
400110 Kolozsvár, Wesselényi/ Reg. Ferdinand u. 13/8
Tel/fax:             +40-264-590718       ,             +40-753 997650       
mit@mitesek.net, www.mitesek.net
 
Kolozsvár, 2011. március 29.
 
 
            
 
                  díjazottak a színpadon                                                     a sikeres próba jutalma
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-03-29