2017. szeptember 19., kedd

Adj, király, katonát! országos döntő hétvégén Kolozsváron

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! vetélkedő célja a családközpontú életszemlélet közvetítése, és a gyermek szerepének hangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. Az öt évvel ezelőtt elindított rendezvénysorozat az Áldás, népesség mozgalom céljaihoz illeszkedik. Azt szeretnénk, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe.
 
A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.
 
A célcsoport számára idén Erdély 38 településén szerveztek helyi elődöntőt, a következő településeken: Barót, Bethlen, Borszék, Börvely, Brassó, Csernáton, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Dés, Déva, Dicsőszentmárton, Gyergyószentmiklós, Homoródszentpál, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu, Kézdivásárhely, Kobátfalva, Kolozsvár, Maksa, Margitta, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Szilágysomlyó, Torda, Trunk (Moldva).
A versenyekre 2011. január – február folyamán került sor, lebonyolításukban helyi szervezetek, iskolák, magánszemélyek vettek részt. Az egyes településeken 30–100 gyerek versenyzett háromfős csapatokban.
 
A legügyesebbek részt vesznek az országos döntők valamelyikén. A partiumi és közép-erdélyi régió számára szervezett országos döntőt március 19-én, Kolozsváron tartjuk. A megnyitóra reggel 10 órától kerül sor, helyszíne a János Zsigmond Unitárius Kollégium Felvinczi György díszterme (Kossuth Lajos / 1989. December 21. u. 9 sz.). A vetélkedő izgalmas, szórakoztató próbáit az elmúlt évekhez hasonlóan Rácz Norbert kolozsvári belvárosi unitárius lelkész, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) korábbi elnöke állította össze. A bírálóbizottság tagjai: Sándor Boglárka (Szabadság Napilap, Életfa Családsegítő Egyesület), Csete Örs (Apáczai Közalapítvány, igazgató) és Bardócz Csaba (Magyar Ifjúsági Tanács, református lelkész) lesznek.
 
Az országos döntő tervezett programja:
 
Péntek, március 18.
Érkezés a délután folyamán
20.00 Vacsora és ismerkedési játékok
 
Szombat, március 19.
 8.00 Ébresztő
 8.30 Reggeli
10.00 Megnyitó. Kezdődik a vetélkedő!
13.00 Ebédszünet. Csoportkép a felújított Mátyás szoborcsoport előtt (Főtér)
15.00 A vetélkedő folytatása
18.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás
20.00 Vacsora
Vasárnap, március 20.
 8.00 Reggeli, hazautazás
 
Az országos döntő nyitott és ingyenes minden érdeklődő számára! Ha szórakoztató, kedves, feltöltődést ígérő szombatra van szüksége, jöjjön, nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk!
 
   csoportkép 2010-ből         
                 csoportkép 2010-ből                                                           játékkal kezdtünk
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-03-17