2017. szeptember 21., csütörtök

Állampolgársági eskütétel, nemzeti ünnep és kapcsolatépítés

 
Március 14-én a kolozsvári konzulátuson ünnepélyes keretek között zajlott le az egyszerűsített honosítási eljárás első erdélyi eskütétele. A 25 fős fiatal csapat emelkedett hangulatban és örömmel vette át a honosítási okiratot, valamint a személyi azonosító kártyát
.
Az eseményen a közéleti személyiségek mellett a MIT meghívására részt vettek a magyarországi Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezetének, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek (IKSZ) a képviselői is Korbeák György alelnök, valamint Kocsis Dániel, a Nemzetpolitikai Munkacsoport irányítójának vezetésével. Az ünnepélyes eskütételt követően a két ifjúsági szervezet képviselői egyeztettek a jövőbeni közös együttműködés lehetőségeiről.
 
Március 15-én Kolozsváron a hagyományokhoz híven kilenc kolozsvári ifjúsági szervezet, köztük a MIT szervezésében a Protestáns Teológiai Intézet elől induló ünneplő magyarság énekszóval vonult a Szent Mihály templomig. Az itt tartott ökumenikus istentiszteletet követően köszöntő beszédet tartott Sándor Krisztina, a MIT elnöke, az EMNT országos alelnöke is. Ezt követően az ünneplők a Biasini szállóhoz vonultak, ahol az alkalmi beszédek után az ifjúsági szervezetek egy közös koszorút helyeztek el Petőfi Sándor emléktáblájánál. A délutáni progam koncertekkel, majd forradalmi kávéházzal folytatódott. Az IKSZ hatfős küldöttsége hasonlóképpen részt vett a nemzeti ünnepi eseményeken, a MIT vendégeként.
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-03-16