2017. szeptember 21., csütörtök

Székelyudvarhelyen a második helyszínen is lezajlott az Adj, király, katonát! vetélkedő


A vetélkedőre a Backamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium étkezdéjében került sor délután 4 órától. Részt vettek a Református Gimnázium, a Kányádi Általános Iskola, a pálfalvi iskola tanulói és a 08. sz. Z. Sebess József cserkészcsapat cserkészei. A vetélkedőre 54 gyerek jelentkezett be, amiből megjelent 45 gyerek.
A vetélkedő a családok kisorsolásával kezdődött, majd a 15 család bemutatkozásával folytatódott. A családok nagyon kreatívak voltak és sokszínű, vicces zászlókat és himnuszokat készítettek a megadott idő alatt.
A verseny elméleti kérdései alatt számunkra kiderült, hogy a gyerekek többsége jól felkészült a versenyre és behatóan ismerte a füzet tartalmát. Mindenki ügyeskedett.
A gyakorlati próbák nagyon jó hangulatban teltek. A zsákban futás alkalmával az étkezdét betöltötte a gyerekek drukkolásának hangja. A tojásfogás alkalmával pedig mindeni szájtátva figyelte, hogy a tojás a megfelelő helyre érkezik-e meg.
Amíg a zsűri értékelt (Heim Krisztina és Csiki Zsuzsanna tanítónők és Talált Évike magyar szakos tanárnő) addig a gyerekek a nagyobb cserkészek által elkészített szendvicseket és üdítőt fogyasztottak.
Senki nem tért haza üres kézzel mindenki kapott emléklapot és az első három helyezett család könyvjutalomban részesült.
I.                    helyezett a Lila pingvinek család
II.                  helyezett a Vörös csiga család
III.                helyezett a Turul család
 
Úgy érzem, egy jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, amit a jövőben is szívesen megszervezünk.
 
 
Heim Lóránt
szervező
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-03-01