2017. szeptember 21., csütörtök

Adj, király, katonát” vetélkedő Székelyudvarhely

Február 12-én, egy szombati nap viharos, szürke reggelén két udvarhelyi iskola (Benedek Elek Líceum, irányító tanár Ábrahám Viola, Tompa László Általános Iskola, irányító tanár Bajkó Melinda) diákjai játékukkal előcsalogatták a Napot, amely kíváncsian kandikált be az osztályterem ablakán.
 
Bár a szezonális légúti betegségek miatt kissé apadt a résztvevők létszáma a jelentkezőkhöz képest, 36 gyerek mégis izgatottan, csillogó szemekkel várta, mi is fog történni.
 
A bemutatkozás igazi jégtörőnek bizonyult, ötletes nevekkel, címerekkel és meglepően kreatív himnuszokkal fűszerezve. A villámkérdéseknél már kiderült, nem babra megy a játék, hanem akár mínusz pontokra is. Ennek ellenére hamar beindult, csak úgy kapkodta a fejét az ember, hogy ki is volt az első jelentkező.
 
Az eső ugyan beleszólt a „legények futása” játékba, de improvizált megoldással, három részletben, az emeleti folyosón tehettek próbát a családok. Szerencsére itt mindenki vihetett pontot, ki többet, ki kevesebbet.
 
Az izgalom a tetőfokára hágott, amikor a „Legyen ön is nagycsaládos” játék elkezdődött. Kicsit nehezebbnek bizonyultak a bejutó kérdések, a gyerekek jelezték is a játék folyamán, hogy nehezebb volt bejutni a játékba, mint helyt állni annak folyamán. Ennek ellenére nagyon élvezték, néha alig tudták visszafogni magukat, hogy ne „súgjanak” a játékban résztvevőnek.
 
A labda dobálása már rutin feladatnak tűnt a legtöbb résztvevő számára. Persze, amint a gyerekek is jelezték, sokkal érdekesebb lett volna tojásokkal. J Talán egy következő alkalommal.
 
A hangulat egész játék alatt nagyon jó volt, egyes játékok alatt pedig csak fokozódott. A gyerekek szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat. Hasonlóképpen a jelen levő pedagógusok is. Helyszűkében sajnos nem állt módunkban nézőket is fogadni, de minden bizonnyal legalább olyan jól szórakoztak volna a nézők is, mint a résztvevők.
 
Hihetetlenül gyorsan eltelt a két óra. Az eredményt pedig a gyerekek már a játék végén sejtették is.  A győztesek ”Mint a rosta lika, még egyel több” nevű család lett a Benedek Elek Líceum képviseletében: Tamás Barna Miklós, Szabó Andrea Szidónia és Dénes Krisztina.
Persze, senki nem távozott üres kézzel, a Tompa László Alapítvány jóvoltából mindenkinek jutott legalább egy kis vigaszdíj.
 
Azoknak, akiknél még hátra van a nagy esemény, legalább olyan jó hangulatot kívánunk, mint amilyen nálunk kialakult.
 
Bajkó Melinda
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-02-14