2017. szeptember 19., kedd

Erdély-szerte megkezdődtek az Adj, király, katonát! helyi elődöntői

A január 21-én, Kápolnásfaluban megtartott helyi elődöntővel kezdetét vette a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedősorozat. Az elődöntők márciusig zajlanak, majd ezt követően a két helyszínen megszervezett országos döntőn mérhetik össze tudásukat a legügyesebbenek bizonyult csapatok.
 
A vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.
 
A célcsoport számára szervezett helyi szakaszú vetélkedőknek idén Erdély 47 települése lesz a helyszíne: Barót, Bethlen, Borszék, Börvely, Brassó, Csernáton, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Dés, Désfalva, Déva, Dicsőszentmárton, Gyergyószentmiklós, Héderfája, Homoródszentpál, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu, Kézdivásárhely, Kobátfalva, Kolozsvár, Maksa, Margitta, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Szilágysomlyó, Torda, Trunk (Moldva), Vámosgálfalva.
 
A próbák többféle műfajban teszik próbára a jelentkezőket. A megjelölt határidőre mindenik városban túljelentkezéssel számolhattak a regionális szervezők. A háromfős csapatokban vetélkedők legügyesebbjei részt vehetnek az országos döntőkön, március 19-én, Kolozsváron és április 2-án Sepsiszentgyörgyön. Bővebb információk, az elődöntők pontos helyszínei és időpontjai a www.mitesek.net oldalon találhatóak.
 
 
MIT Sajtóiroda

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-02-10