2017. szeptember 21., csütörtök

Ad, király, katonát! Kálmándiban

 
 
Első alkalommal került sor az „Adj, király, katonát!” című vetélkedő-sorozat elődöntőjére a kálmándi kultúrotthonban.
A vetélkedőt 2011. január 28-án tartottuk. Mivel Kálmánd egy kis létszámmal működő iskola, ezért bevontuk a szomszédos magyar falu, Börvely gyermekeit is a vetélkedőbe, így összesen negyvenkét gyermek vehetet részt a megmérettetésen. 
A tizennégy család mindegyike ügyesen választott magának csapatnevet, valamint ötletes zászló és címerkészítésnek lehettünk fül- és szemtanúi.
Az elméleti feladatoknál bizonyították, hogy felkészültségükre nem lehet panasz.
A gyakorlati próbákon a szórakozásé, az izgalomé és a nevetésé volt a főszerep.
Végül a kitartó küzdelem után izgatottan várta minden család a zsűri döntését. Az összegyűjtött és összegzett pontok alapján a „Királyok” család lett a győztes, őket követte a "Szuper hármas 2" csapat, majd harmadikként a "Nyerő Hármas"  végzett.
Az első család kissé meglepetten, de megérdemelve vehette át az okleveleket valamint ajándékaikat. A többiek emléklappal valamint gazdag élményekkel térhettek haza.
A győztesek: Lisnic Laura, Tempfli Péter a kálmándi általános iskola diákjai és Nagy Anita a börvelyi általános iskola tanulója.
A versenyzőket frissen készült langallóval (sváb specialitás) kínáltuk meg. 
Mi (szervezők, zsűritagok, pedagógusok) egy sikeresen lebonyolított és élményekben gazdag vetélkedőt tudhatunk magunk mögött és reméljük, hogy hagyománnyá válik ilyen versenyek megszervezése és lebonyolítása is kicsi falvainkban.
 
 
 
Németi Enikő
Történelemtanárnő és szervező
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-01-31