2017. szeptember 21., csütörtök

Kápolnásfaluban első alkalommal az Adj, király, katonát! vetélkedő

 
              Első alkalommal szerveztük meg Kápolnásfaluban az Adj, király, katonát! csoportos vetélkedőt.
            A verseny nem volt ismeretlen előttünk, ugyanis az előző két évben már részt vettünk a Homoródszentpálon rendezett vetélkedőn. Az idén, mivel iskolánk több tanulója szeretett volna játszani, szervezőként léptünk be a versenybe, meghiva a máréfalvi Nyirő József Általános Iskola, a Szentegyházi Mártonffi János Általános Iskola, valamint a Tamási Áron Általános Iskola tanulóit.
            A vetélkedőt 2011. január 21-én tartottuk a Kriza János Általános Iskolában, negyven gyerek részvételével. A meghívottak és háziak teázás mellett ismerkedtek egymással, majd jó hangulatban, és persze izgalmakkal tele elkezdődött a verseny. 
            A tizenhárom család névválasztása és zászlókészítése sikeres volt, és jól szórakoztunk a himnuszok eléneklésén is.
            A zsákbafutás és a tojásfogás igazi örömforrás játék volt, a játékosok mindent megtettek a győzelemért, a családtagok pedig szurkoltak a család képviselőjének.
            Komolyra fordult a munka a kérdésekre való válaszadáskor. Minden család feszült figyelemmel dolgozott, majd egy-egy sikeresen megoldott feladatott követően itt-ott felragyogott a gyermekarc.
            Kitartó, becsületes küzdelem után izgatottan várták a családok a zsűri döntését. Az összegyűjtött és összegzett pontok alapján a Sárga tulipán család lett a győztes, őket követte Az Adrienn családja csapat, majd harmadikként A királyi család végzett. Nagy volt az öröm az első családban, ám a többi versenyző sem búsult, hisz ennek a versenynek csak nyertesei vannak. A győztesek – György Zsuzsa Zsófia, a Tamási Áron Általános Iskolából, Benedek Tünde, a Mártonffi János Általános Iskolából és Márton Emőke, a Kriza János Általános Iskolából – igazi családtagokként ölelték át egymást.
            Az ebédnél mindenki felszabadult volt, és sokan tettek fogadalmat, hogy a jövő évi versenyt biztosan megnyerik. Ez viszont azt is jelenti, hogy a jövő évben is meg kell szerveznünk a versenyt.
            Mi pedig – szervező, zsűriző, felkészítő pedagógusok –, látva a sok boldog gyermekarcot, azt hiszem, készülünk a következő versenyre.
 
 
                                                                                     Bálint Mihályné
                                                                             iskolaigazgató és szervező  
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-01-25