2017. szeptember 19., kedd

Új fejezet a nemzetpolitikában2010. december 10-én, pénteken a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és a Fidelitas képviselői közös megbeszélést tartottak Budapesten. A tanácskozáson a MIT-et Sándor Krisztina elnök, Bozsó Imre Lehel, Tőkés Lehel, Vadász-Szatmári Huba alelnökök, valamint a tagszervezetek részéről Fekete Réka, Jakab Attila és Batizán Attila, míg a Fidelitast Ágh Péter elnök, Maurer Szemere külügyi és határon túli kabinetvezető, Vántsa Botond határon túli magyar kérdésekért felelős alelnök, Csepreghy Nándor operatív alelnök és Vörös Ádám országos alelnök képviselte.

A tárgyalás után Sándor Krisztina és Ágh Péter tartott közös sajtótájékoztatót a szervezetek együttműködéséről és a kormány nemzetpolitikájáról. A két szervezet képviselői döntöttek egy munkacsoport létrehozásáról, ebben a Fidelitas és a MIT tagjai megtárgyalhatják a határon túli magyarokat érintő ifjúságpolitikai kérdéseket – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Másnap, szombaton a parlamentben ülésezett a Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Konferencia, melyen szintén részt vett a Magyar Ifjúsági Tanács és más határon túli szervezetek.


http://fidelitas.hu/cikk/lenduletben_a_karpat_medence_fiataljaiert
http://www.fidelitas.hu/video/agh_peter_es_sandor_krisztina_kozos_sajtotajekoztatoja
http://fidesz.hu/index.php?Cikk=156493
http://www.erdely.ma/magyarorszag.php?id=79586&cim=agh_peter_uj_korszak_kezdodik_a_magyar_nemzetpolitikaban
http://hvg.hu/itthon/20101210_hatarontuli_magyarok_kormany


 
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-01-11