2017. szeptember 19., kedd

Két helyszínen startolt az Adj, király, katonát! csoportos vetélkedő

A mesefüzet témájára épített feladatok a diákok ügyességét pontozta, valamint az írásbeli feladat a tudásszintjüket volt hivatott felmérni. Mindezeket pedig egy három-három tagból álló zsűri mérte fel, akik a következő személyek voltak:
Tordán: Demeter Ilonka (vallástanárnő, Jósika Miklós Elméleti Líceum), Józsa Lajos (unitárius lelkész, Torda) és Bardócz Csaba (programfelelős és református lelkész, Ikafalva)
Felsőbányán: Bodor Andrea (óvónő, Kolozsvári Katolikus Óvoda), Hupka Félix (a vetélkedő egyik megálmodója, a felsőbányai MADISZ elnöke), valamint Man Géza (elnökségi tag, felsőbányai MADISZ)
            A vetélkedő résztvevőit, illetve a kísérő tanárokat és szülőket elsőként Fancsali Barna (elnök, Magyar Ifjúsági Tanács) és Bardócz Csaba köszöntötte, a műsort pedig az elődöntők programfelelőse, Fülöp Júlia (elnök, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyelt) vezette.
A vetélkedő mozgalmas és kreatív feladatai biztosították a jó hangulatot a résztvevők számára. A verseny egyik célja, hogy Erdély különböző településeiről érkező diákok minél jobban megismerjék egymást és barátságokat kössenek.  Az írásbeli feladat után a versenyzők új csapatokba, azaz „családokba” szerveződnek és megpróbálják „katonásan” megállni a helyüket, és bejutni a MindentEldöntőbe (a vetélkedő áprilisi döntőjének megnevezése). A próbák az előzetesen kiosztott mesefüzetek tartalmára épülnek, így teremtődik meg az a mesebeli környezet és hangulat, amiben mindez megvalósulhat. Az első helyezést elért csapat, valamint az első tíz diák, akik az írásbelin a legnagyobb pontszámot érték el, továbbjutnak a döntőbe, mindemellett ezek a diákok és az első három csapat bejutást nyer a számukra jól ismert Hun Táborba.

A 9. Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő elődöntőinek nyertesei:

Torda

I. díj: Griffmadarak csapat: Kertész Henrietta (Dés), Szakács Júlia (Kolozsvár), Márton Mária (Bálványosváralja)
II. díj: Aranyszarvas csapat: Adorjáni Tomaj (Kolozsvár), Ferencz Paula Apollónia (Bálványosváralja), Fina Ágota Enikő (Torda)
III. díj: Eszelős familia csapat: Komlósi-Rif Dávid (Zerind), Mátyás Aranka (Bálványosváralja), Ménesi Vivien (Zimándújfalu)

Az írásbelin legnagyobb pontszámot a következő diákok értek el:

Iszlai Beáta-Kata – Nyárádszereda
Horvath Yvett – Zimándújfalu
Bíró Anita – Marosvásárhely
Kacsó Szabolcs – Nyárádszereda
Dávid Benjamin – Simonyifalva
András Johanna – Somosd
Ferencz Paula Apollónia – Bálványosváralja
Martonosi Vanesa – Zimándújfalu
Márton Mária – Bálványosváralja
Gáll Botond – Somosd                                                                    

Felsőbánya

I. díj: Nárciszok csapat: Gergely Anita Barbara (Domokos), Szőcs Alexa Viktória (Szilágysomlyó), Lajos István DÁniel (Nagybánya), Kaszta Alexandra Mónika (Székelyhíd)
II. díj: Griffmadarak csapat: Inga Raul Levente (Domokos), Soós Anna (Nagyvárad), Magoss Zita (Nagybánya), Szabó Dóra (Székelyhíd)
III. díj: Tehenek csapat: Maidic Henriett (Nagybánya), Tóth-Pál István Tibor (Szamosardó), Domokos Ábel Árpád (Magyargoroszló)

Az írásbelin legjobban teljesítő diákok:

Domokos Ábel – Magyargoroszlo
Domokos Nikolette Beatrice – Magyargoroszlo
Balogh Adrián Damián – Szamosardó
Kelemen Lilla-Kornélia – Érmihályfalva
Dana Mária – Kaplony
Gergely Anita Barbara – Domokos
Domokos Melánia-Barbara – Magyargoroszlo
Bagoly Rebeka Paula – Szilágysomló
Mali Éva – Nagybánya
Kis Csongor – Szilágysomló

            Ebben a hónapban még két elődöntőre kerül sor: március 14-én Kézdivásárhelyen, és ezzel egy időben Székelykeresztúron. A döntő április 25-én, Kolozsváron kerül megrendezésre.
            A két helyszínen segítségünkre voltak a Jósika Miklós Elméleti Líceum diákjai és Józan Erzsébet tanárnő, valamint a felsőbányai MADISZ és Hupka Félix elnök. Ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Kolozsvár, 2015. március 10.
MIT-sajtóiroda

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2015-03-11