2017. szeptember 21., csütörtök

Mi fán terem a kommunikáció? – Újra Civilsuli

            A résztvevők Erdély különféle civilszervezetek képviseletében voltak jelen az alkalmon. Így a képzésen az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE), a Főiskolás IKE, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) képviseltette magát.
            A képzés első napján a résztvevőknek dr. Zörgő Noémi, egyetemi adjunktus, a BBTE Politika–, Közigazgatás– és Kommunikációtudományi Kar tanárjának tolmácsolásában a szervezetek PR-osának munkájával, feladatával ismerkedhettek meg. Így megtudhatták, hogy a PR nem csak kifele, de befele, szervezeten belülre is irányuló szakterület, hogy nem egyenlő a reklámmal, és hogy a PR a kommunikáció megszervezése.
            Rövid szervezetelemzés után, a fiatalok a CSR tevékenységről, a szervezetek társadalmi felelősségvállalásáról tudhattak meg többet, és kaphattak ötleteket ezeknek megvalósítására.
            A második nap tartalmát dr. Bakó Rozália, egyetemi docens, a csíkszeredai Sapientia EMTE szervezetszociológia szakos oktatójának moduljai képezték. Délelőtt kiscsoportos tevékenység által minden szervezetnek a SWOT analízísét kellett elkészíteni, ebből kiindulva majd az egy éves kommunikációs kampánytervet. A kiértékelés napján a résztvevők a plakátkészítés legfontosabb szabályaival ismerkedhettek meg, majd ezekután egy esemény poszterét kellett elkészíteniük.
            A résztvevők visszajelzése alapján kiderült, hogy a szerzett ismeretek úgy elméleti mint gyakorlati síkon, hasznosak lehetnek a további munkásságukban, amit a szervezeteiken belül végeznek.
            A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatta.

MIT-sajtóiroda
2014.november 25.


Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2014-11-25