2017. szeptember 19., kedd

Torockón táboroztak a MIT-esek

Torockón táboroztak a MIT-esek

 

Február 4-6. között Torockón tartotta hagyományos civil műhelytáborát és küldöttgyűlését a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT). Jelen voltak a tagszervezeti (Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet – ODFIE, Ifjúsági Keresztyén Egyesület – IKE, Erdélyi Magyar Ifjak – EMI, Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége - MISZSZ) képviselők.

A csapatépítő játékokat a résztvevő szervezetek bemutatója, majd gitárest követte. A szerdai nap vezetőképzéssel kezdődött. Segítség! Vezető lettem címmel Filer Loránd, a Prisma Egyesület trénere tartott előadást. A képzés során a civilsulisok fejleszthették kommunikációs készségeiket, új vezetési technikákkal ismerkedhettek meg, valamint hasznos tanácsokkal gazdagodtak a vezetőképzés terén. Délután Popa Ilona, a MIT alelnöke, viselkedés- és illemtan témában tartott előadást.

A csütörtöki küldöttgyűlés során a résztvevők a MIT tavaszi és nyári rendezvények programjait készítették elő (8. Adj, király, katonát!, Nemzet- és ifjúságpolitikai konferencia, 25. Tusványos), illetve a tagszervezeti rendezvényeken és eseményeken való részvételi lehetőségről tárgyaltak.

A folyamatos jó hangulat mellett az ifjak a falu történetével is megismerkedhettek, megtekinthették Erdély legrégebbi házát. A faluismertetőt Csécs Márton Lőrinc unitárius lelkész tartotta.

A tábor áhítattal végződött, amelyet Fülöp Júlia unitárius, illetve Márton Előd református lelkész tartott.

A rendezvényt támogatta a Bethlen Gábor Alap.

 

2014. február 06.,

MIT Sajtóiroda

 

 

 

 

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2014-02-10