2017. szeptember 19., kedd

Tisztelt magyar állampolgárok! Tisztelt szavazópolgárok!

Tisztelt magyar állampolgárok! Tisztelt szavazópolgárok!

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) szeretné felhívni minden magyar állampolgársággal rendelkező romániai szavazópolgár figyelmét, hogy a 2014. április 6-án történő magyarországi országgyűlési választások egyik alapfeltétele az előzetes regisztráció.

A MIT mindig is kiemelten fontosnak tartotta a nemzeti kérdésekben való közös megnyilvánulásokat, munkatársai 2011-ben az elsők között tették le az állampolgársági esküt Magyarország kolozsvári konzulátusán.

Ahhoz, hogy bekerülhessünk a magyarországi névjegyzékbe és élni tudjunk a szavazati jogunkkal, szükséges a 2014. január 1-től működő Nemzeti Választási Iroda által vezetett regisztrációs rendszerben történő névjegyzékkel kapcsolatos kérelem kitöltése.
Felelős állampolgárokként fontos, hogy részt vegyünk a választásokon, hiszen történelmi jelentőségű eseményről van szó. Az on-line regisztrációs kérelmeket a www.valasztas.hu weboldalon lehet kitölteni. A Magyar Ifjúsági Tanács azzal a kéréssel fordul minden erdélyi magyar állampolgárhoz, hogy mielőbb töltse ki a regisztrációs kérelmet, valamint vegyen részt április 6-án a magyarországi országgyűlési választásokon.

A MIT és tagszervezetei segítenek a regisztrációs űrlapok kitöltésében az ifjúsági szervezetek irodáiban.

Tisztelettel!
A Magyar Ifjúsági Tanács és tagszerszvezetei

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2014-01-30