2017. szeptember 19., kedd

Adj, király, katonát! mesepályázat

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) idén is pályázatot hirdet olyan irodalmi művek megírására, amelyek az Áldás, népesség mozgalom célkitűzéseihez igazodnak, és amelyek a már nyolcadik éve zajló Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedők további forrásanyagai lehetnek.
Pályázati felhívásunk a gyerekeknek szól, egészen a 15 éves korosztályig.
A gyerekek a következő műfajokkal pályázhatnak: mese, novella, elbeszélő költemény. A pályázatban a pályázati mű műfaját meg kell határozni.
A pályamű terjedelmére vonatkozóan a következőket kell figyelembe venni: az írás ne haladhatja meg a 7000 leütést, vagy három A4-es oldalt.
A beküldött mű üzenetében az Áldás, népesség mozgalom eszmeiségéhez, és az ennek kapcsán elindított Adj, király, katonát! vetélkedősorozat gondolatvilágához kell kapcsolódjon, úgy mint: a család érték, a gyerek Isten áldása, nagycsaládban élni jó, a testvéri összetartozás megélése stb. Mivel az Adj, király, katonát! vetélkedők a 10–15 éves korosztályt szólítják meg, így a beküldött művek érthetősége szempontjából is kérjük ezt figyelembe venni.
A nyertes, illetve jó pályamunkákat az Adj, király, katonát! 2014–2015-es szöveggyűjteményében közöljük, mely immár több ezer példányban jelenik meg, és Erdély-szerte több településen jut el ingyenesen a vetélkedőre benevezett gyerekekhez és felnőttekhez. A pályázaton való részvétel a beküldött mű megjelentetéséhez való hozzájárulását is magába foglalja.
Az idén a díjazás a következő; első helyezet 400 lej értékben részesül, a második helyezést elért versenyzőt könyvcsomaggal jutalmazzuk, míg a harmadik helyezést elért versenyző ingyenesen vehet részt a Hun táborban.
A pályaműveket elektronikus formában a következő címre várjuk: mit@mitesek.net.

Beküldési határidő: 2014. február. 28

A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
– legalább egy, legtöbb három írást a fent jelzett műfajok egyikéből;
– a pályázó alapadatait: név, lakhely, foglalkozás, elérhetőségek
(e-mail, telefonszám, postacím);
– a pályázó pár soros bemutatkozása, fotó kíséretében

További kérdésekre szívesen válaszol Bardócz Csaba programfelelős (bardoczesamit@yahoo.com, tel.: 0742-871 575.)

Magyar Ifjúsági Tanács
MIT-iroda
400094 Kolozsvár, Kossuth Lajos utca / B-dul. 21 Decembrie 1989., nr. 18 szám
Tel./Fax: +40-264-590 718
www.mitesek.net, mit@mitesek.net

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2014-01-24