2017. szeptember 19., kedd

Mi tudjuk MIT akarunk! - V. MIT-tábor Algyógyon

Kiemelt programként az őszi közgyűlésre is sor került, melyen elsősorban a nyári rendezvényeket – ODFIE Színjátszó Találkozó, Válts irányt! – IKE fesztivált, 8. EMI-tábor, XXXVI. Erdélyi Unitárius Ifjúsági Konferencia, MIT-sátor a Kolozsvári Magyar Napok keretében, 23. Bárványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor stb. ? értékelték. A közgyűlés ugyanakkor az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Adj, király, katonát! vetélkedő, újabb képzések, illetve a 24. Tusványos jövő évi megszervezéséről is döntött.

Műhelymunkák keretében (ifjúsági képviselet és érdekérvényesítés, oktatás és nem formális nevelés, ifjúsági adatbázisok és irodahálózatok, kultúra és közművelődés, valamint szabadidős programkínálatok) a MIT és tagszervezetei tevékenységének, rendezvényeinek, megjelenésének fejlesztési stratégiáira születtek ötletek, javaslatok, tervek.

 

A rendezvényen meghívottként vettek részt a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) Állandó Bizottságának tagja, Gulyás Tibor és a Hallgatói Önkörmányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségi tagja, Molnár Zalán. Egyeztetések folytak a Kárpát-medencei ifjúságpolitika, érdekképviselet és érdekérvényesítés helyzetéről, az ifjúsági MÁÉRT főbb irányelveinek körvonalazásáról, valamint a MIK jövőjéről, figyelembe véve annak október 27?28-án, Kecskeméten sorra kerülő MIK ülését.

A táborban a tagszervezeteken belüli és a szervezetközi kommunikáció erősítése lévén csoportdinamikai játékokra is sor került.

MIT-sajtóiroda 

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22