2017. szeptember 19., kedd

Külhoni Magyarságért Díjas a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT)

 
A Külhoni Magyarságért Díjjal tüntették ki az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanácsot. Az ünnepélyes díjátadásra augusztus 20-án, az Országházban került sor, az emlékplakettet, díszoklevelet és az egymillió forintos pénzjutalmat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős államtitkár adta át Bozsó Imre Lehelnek, a szervezet elnökének.
 
A MIT 1995-ben a teljes romániai magyar ifjúságot képviselő, országos szervezeteket tömörítő ernyőszervezetként alakult meg. Elsődleges feladatának tekinti a tagszervezetek érdekképviseletét, a közös értékek mentén történő együttműködések szorgalmazását és elősegítését. Tevékenységét az eltelt több mint másfél évtizedben számos rendezvény, képzés, ifjúságpolitikai javaslat és közéleti megnyilvánulás jellemezte. A MIT székhelye Kolozsváron található, tagszervezeteinek irodái Erdély több városában vannak jelen. A MIT nemcsak tagszervezeteinek érdekeit képviseli, hanem más ifjúsági szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal is együttműködik.
 
A magyar nemzeti ünnep alkalmával átadott díjat az egyesület általános nemzeti szolgálatáért, az ifjúsági munkában kifejtett tevékenységéért kapta. A MIT elnöksége ezúton is elismerését fejezi ki tagszervezetei felé, hiszen jelen kitüntetést elsősorban az ők munkájuk és hozzájárulásuk által érdemelhette ki. Emellett hálával tartozunk azoknak is, akik munkatársként, önkéntesként valaha a MIT berkeiben tevékenykedtek, hiszen a díjra való kiválasztáskor nemcsak a közelmúlt, hanem a MIT megalakulása óta kifejtett tevékenységét értékelték. A Magyar Ifjúsági Tanács vezetősége ugyanakkor köszönetet mond mindazoknak a partnerszervezeteknek, alapítványoknak, illetve magánszemélyeknek, akik bármilyen formában hozzájárultak a szervezet működésének, tevékenységének elősegítéséhez.
 
MIT-sajtóiroda
 
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22