2017. szeptember 19., kedd

Találkozunk a 8. EMI-táborban!

Az augusztus 8-12. között, Borzonton (Gyergyószentmiklós előtt 12 kilométerrel), a Dorka Panzió területén megrendezésre kerülő nyári fesztivál, a tartalmas előadások mellett, biztos szórakozást ígér! 

Az idő előrehaladtával egyre inkább véglegesítődik a programkínálat. Sok egyéb mellett működni fog az Előadósátor, a Szórványért- és népesedés sátor, a Kézműves sátor, a Gyerek- és Művészsátor, de lesz Borház, Keskeny út sátor és EMI-sátor is, valamint az idén először jelentkezik az Autonómia sátor, melyet a Székely Nemzeti Tanács működtet majd. További újdonságnak számít az Olimpia-sátor, ahol az érdeklődők nyomon követhetik majd az ötkarikás játékok eseményeit, de az új helyszínen kialakított Kis-színpadon diákegyüttesek fellépését is láthatják a táborozók. 
 
A 8. EMI-tábor mottója – a Mindszenty-évre való tekintettel – a legendás esztergomi érsektől, Magyarország utolsó hercegprímásától, bíborosától származik: „Higgyünk népünk fölemelkedésében.” Mindszenty József életművével külön előadásban is kívánnak foglalkozni a szervezők.
 
A tábor zenei kínálatát úgy alakították, hogy mindenki megtalálhassa a számára kedvezőt. Egy gitárest keretében, Miklós Gyurival, a Knock Out zenekar gitárosával fellép a borzonti ként híressé vált Baricz Gergő, de jelen lesz a Beatrice, az Ismerős Arcok, a Kárpátia és a Folk Error is. Igazi zenei különlegességgel készül az Akusztika zenekar, hiszen egy eddig soha nem látott felállásban, kizárólag a 8. EMI-tábor idejére alakult formációval lép színpadra Kalapács József, Rudán Joe és Varga Miklós, akik Fehér Nórával, a Kormorán együttes énekesével kiegészülve igazi rock-klasszikusokat, megzenésített verseket és ismert magyar rockopera-részleteket adnak elő. A további fellépők közt szerepel a Knock Out, a Transylmania, a Kormorán, a Szekler, a Road, az Ossian, a Damned és közkívánatra a Moby Dick is. 
 
A további érdekességek és tudnivalók mind megtalálhatóak a www.emitabor.hu/erdely honlapon!
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22