2017. szeptember 21., csütörtök

Meghívó a Nemzeti Összetartozás Ünnepére

 
 
 

A Nemzeti Összetartozás napja alkalmával a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) és a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) június 4-én közös ünnepséget szervez. Ez alkalommal az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának időpontjára emlékezünk.

 
2010-ben a Magyar Országgyűlés kinyilvánította a több állam alá vetett magyarság minden tagjának és közösségének részességét az egységes magyar nemzethez, amely államhatárok feletti összetartozása valóság. A magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme június 4-e.
 
A rendezvény célja, hogy a különböző nemzedékekben erősödjön az összetartozás érzése. A magyar nép mindig tanúbizonyságot tett élni akarásáról, a tragikus történelmi események után is talpra tudtunk és tudunk állni. Így minden esetben a kialakult helyzetet kell a szebb jövőnk reményében kezelni.
 
Megemlékezésünk megszervezésével szeretnénk hagyományt teremteni Kolozsváron, annak érdekében, hogy a városban élő magyarság méltóképp tudjon ünnepelni és megemlékezni erről az eseményről, annak tudatában, hogy egy ilyen kezdeményezés erősítheti a magyarság összetartó erejét, erősítve az évek alatt megmutatkozó közösségi értékeket.
 
Felkérünk minden kolozsvári magyart, hogy jelenlétével tisztelje meg rendezvényünket.
 
Időpont: 2012. június 4.
 
Program:
                 17:00 Nemzeti Összetartozás Fájának elültetése a Mikó-kertben
                 17:15 Mikó Imre szobrának megkoszorúzása
                 17:30 Ünnepi előadás: Trianon a mítosz és a valóság között. Előadó: dr. Tóth Szilárd egyetemi adjunktus. Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány (Mikó/Clinicilor 18-as szám)
 
Mindenkit szeretettel várunk!
 
Tisztelettel,
Bozsó Imre Lehel                                                     Geréd Imre
a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke                                 a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum elnöke
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22