2017. szeptember 21., csütörtök

Lezajlott a Közéleti Vándortábor második állomása

Március első hétvégéjén került lebonyolításra az erdélyi ernyőszervezet által kezdeményezett ismeretterjesztő program, mely a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári épületében zajlott. A közel 25 jelentkező ez alkalommal a szervezeti kommunikáció, a médiakapcsolatok, valamint a közönségkapcsolatok tékakörökkel ismerkedtek.

 
Elsőként Nagy Réka egyetemi tanár világított rá a PR-ként (Public Relations) ismertté vált fogalom alapelemeire, de irányításával a résztvevők egy műhelymunka keretei között ki is próbálhatták frissen szerzett ismereteiket. A szombati nap második része a civil szféra és a média közötti kapcsolatokról szólt, hiszen Kiss Gábor, az Agnus rádió főszerkesztője tartotta meg a bevezető előadást, melyet egy kerekasztal beszélgetés követett, melyen Sándor Boglárka (Szabadság) és Márkus Etelka (RTV – Kolozsvár) is részt vett.
 
Minden bizonnyal az esti csapatépítő játékoknak is köszönhető, hogy vasárnap már egy jól összekovácsolt fiatal közösség hallgathatta Szabados Andrea pszichológus előadását, aki a közösségi portálok pozitív és negatív hatásairól épp úgy, mint előnyeiről és esetleges hátrányairól is említést tett. A hétvége zárásaként Bozsó Imre Lehet, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elnöke köszönte meg a résztvevőknek az aktív munkát és a jelentkezést, majd összefoglalta a hétvégén elhangzott fontosabb tudnivalókat, nélkülözhetetlen információkat.
 
A Közéleti Vándortábor következő állomása – a szervezők szándéka szerint – március 23-25. között kerül megszervezésre.
 
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22