2017. szeptember 21., csütörtök

Lezajlott az Adj, király, katonát! vetélkedő Kálmándon

A vetélkedőt 2012. február 24-én tartottuk. A kálmándi általános iskolából 14 gyerek vett részt, valamint a szomszédos falu, Börvely 22 gyermeke érkezett a vetélkedőre, így összesen 36 gyermek vehetet részt a megmérettetésen. 

A tizenkét család mindegyike ügyesen választott magának csapatnevet, valamint ötletes zászló és címerkészítésnek lehettünk fül- és szemtanúi. A himnuszírás nem mindenkinek jött össze, viszont volt aki ügyesen megbírkózott ezzel a feladattal is.
 
Az elméleti feladatoknál bebizonyították, hogy felkészültségükre nem lehet panasz.
A gyakorlati próbákon a szórakozásé, az izgalomé és a nevetésé volt a főszerep. Volt itt pityókadobálás, valamint bekötött szemmel „testvér” keresés. (bekötött szemmel eltévedés J)
Végül a kitartó küzdelem után izgatottan várta minden család a zsűri döntését. Az összegyűjtött és összegzett pontok alapján „A három lompi” nevű család lett a győztes, őket követte „A három hercegnő”, majd harmadikként „Az összetartó család” végzett.
Az első család nagy örömmel vette át az okleveleket valamint ajándékaikat. A többiek emléklappal valamint gazdag élményekkel térhettek haza.
 
A győztesek: Koch Vivien, Poosz Mercédesz a kálmándi általános iskola diákjai és Kiss Krisztián a börvelyi általános iskola tanulója, akik már nagy izgalommal várják a kolozsvári elődöntőt is.
A kollégák s az iskola vezetőségének a pozitív hozzáállása (segítsége) bizonyítja, hogy igen is érdemes volt megszervezni s lebonyolítani, ezt a szervezők számára is élményekben gazdag vetélkedőt.
 
Köszönet ezért mindazoknak, akik hozzá járultak ahoz, hogy a „mi” gyermekeink is részt vehessenek ismét a vetélkedő-sorozatban. 
 
Tisztelettel,
Vonház Enikő
Történelemtanárnő és szervező
 
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22